На автобусних зупинках

29 травня 2014

До рекомендацій влади дослухалися не всі

Напевно, кожному доводилося довго коротати час на автобусній зупинці. А коли дощ чи мороз, справи взагалі кепські. Добре, що в Прилуках є зупинкові комплекси. У них можна придбати продукти, взимку зігрітися теплим чаєм чи кавою, а влітку – купити холодного соку або мінеральної води. Від власників цих комплексів місто вимагає одного – чистоти і порядку навколо. Та, на жаль, не всі дослуховуються до цього…

У Прилуках наразі 26 зупинкових комплексів. Ще на початку квітня в.о. міського голови, секретар ради Дмитро Барнаш зустрічався із їх власниками з приводу благоустрою даних споруд та прилеглої до них території. Одинадцять зупинкових комплексів, зокрема «Рокитний», «Трубарівський», «Польова», «Ярмарковий» та інші, у гарному стані. Але до решти з боку влади є претензії.

Сором навпороти педколеджу

На підставі аналізу, зробленого сектором санітарно-екологічного контролю, власнику кожного проблемного комплексу було надано перелік необхідних до виконання робіт. Серед них – фарбування металевих конструкцій та сидінь зупинки; відновлення зеленої зони навколо неї; очищення стін від реклами, оголошень і малюнків; відновлення фасадів та даху тощо. Із усім цим треба було впоратися до початку травня.

У п’ятницю, 23 травня, на апаратній нараді в.о. міського голови про виконання робіт звітував заступник мера Олександр Сивенко. Він розповів, що власники одинадцяти зупинкових комплексів дослухалися до рекомендацій, прохань і побажань. Зокрема, магазин біля кафе «Ласуня» мав найбільше завдань. Але якщо підприємець сумлінно ставиться до своєї справи, то і результат є. Власник торговельної точки оригінально підійшов до відновлення зеленої зони, і тепер поблизу «Ласуні» ростуть маленькі сосни. І ще один факт. Після весняного місячника майже на всіх комплексах з’явилися дошки для оголошень. Відтак, можна сподіватися, що зупинки більше не пістрявітимуть рекламою.

Краса на Плискунівці

Але є й ті, хто або не поспішає виконувати рекомендації влади, або взагалі ігнорує їх. На зупинкових комплексах біля професійного ліцею та поблизу супермаркету «Квартал» по вулиці Київській роботи ще тривають. А от зупинковий комплекс біля будинку №5 по Вокзальній (необхідні роботи – пофарбувати металеві конструкції та сидіння; прибрати написи і малюнки, оголошення та рекламу на зовнішніх стінах) і навпроти гуманітарно-педагогічного коледжу (прибрати сміття й відновити зелену зону навколо комплексу; пофарбувати металеві конструкції та сидіння; прибрати написи і малюнки; відремонтувати металеві оздоблювальні елементи даху і саму зупинку) досі нічого не зроблено. Стан зупинкового комплексу біля гуманітарно-педагогічного коледжу чи не найгірший у Прилуках, констатував Олександр Сивенко. – Таких підприємців уже годі попереджати. Настав час їх штрафувати, – сказав на нараді Дмитро Барнаш.

Штраф для суб’єктів підприємницької діяльності, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, складає від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.). Можливо, хоч це допоможе? Адже так хочеться жити у чистому і охайному місті.

Олег Діденко

Газета “Відомості Чернігівщини” № 22 від 28 травня 2014 року

Переглядів:146