До осені готуються з літа, або Чого очікувати від нового навчального року?

12 червня 2014

Доки школярі весело та з користю проводять свій літній відпочинок на канікулах по пришкільних таборах, санаторіях і морях, виконавчий комітет Прилуцької міської ради розглядає проектні рішення про підготовку навчальних закладів до роботи в новому навчальному році. Про плани на найближче освітянське майбутнє в сесійній залі 10 червня звітував виконуючий обов’язки начальника управління освіти Сергій Вовк.

Наразі всі освітні заклади Прилук відповідають потребам громади, але вдосконалення умов їх експлуатації все ж потребують ЦТДЮ (капітальний ремонт зовнішніх теплових мереж), ЗОШ №9 (ремонт даху), ЗОШ №12, ДНЗ №25 і №29 (заміна вікон). Актуальне й питання ремонтів каналізації в багатьох навчальних закладах міста. Виділення коштів на виконання цих робіт принаймні є запланованим, та чи побачать юні вихованці результати старань міської влади вчасно, можна лише гадати.

У зв’язку з підвищенням рівня народжуваності в попередні роки управлінням освіти планується збільшення кількості навчальних класів. Точні відомості про це стануть відомими вже перед початком навчального процесу. Останній розпочнеться для учнів третіх та шостих класів цілковитою несподіванкою, адже ці діти перейдуть на вивчення шкільних предметів за новою програмою. До речі, підручники для третьокласників уже лежать на полицях шкільних бібліотек, а для учнів шостих класів іще мають надійти з області.

Любов Рубан
газета “Град Прилуки”
№ 24 від 11 червня 2014 року

Переглядів:127