Як мистецтво врятує світ

27 жовтня 2016

Уперше в Україні саме на прилуцькій сцені міського Будинку культури зберуться видатні зірки українського цирку. Благодійні концерти за участі артистів циркової арени та аукціон зіркових подарунків відбудуться 5 та 6 листопада. Ідейним керівником цього культурного заходу виступає президент власного Благодійного Фонду, засновник Art Vision Production, який останні 16 років працював у «Cirque du Soleil» Viktor Kee. Кошти від проведення дійства будуть використані на встановлення пам'ятника першому вчителю українсько-американського генія легендарному тренеру й віртуозному жонглеру Олександру Петровичу Грузіну, а також на благоустрій прилеглої території Центру творчості дітей та юнацтва, де буде розміщено скульптуру. Презентація (додається).

Над ідеєю такої відзнаки Viktor задумувався вже давно, адже підготовка монумента триває близько двох років. Над його створенням працює скульптор, член Національної Спілки Художників України, уродженець Прилук, який нині працює у Львові, Олег Давиденко.

Саме з цього приводу 26 жовтня в приміщенні міської ради відбувся брифінг «Мистецтво врятує СВІТ» за участі міського голови Ольги Попенко, Viktorа Kee, Maestro Voroninа (власника театру «Teatro ZinZanni Seattle», Америка, Сіетл), українського циркового діяча, президента Всеукраїнської громадської організації «Циркова спілка Кобзова» Миколи Кобзова, керівника БФ «МИСТЕЦТВО-ДІТЯМ» Ірини Касатової, мами Віктора Лариси Кі, Анатолія Риженка (художника, директора ПП «АРТЕней»), Олега Давиденка, місцевих та національних ЗМІ, батьків вихованців. відродженої Віктором, студії циркового мистецтва «Удай».

Почесним гостем прийому стала також прима Cirque du Soleil уродженка Монголії, яка вразила присутніх пластикою та гнучкістю свого тіла UlZIBUYAN MERGEN.

У своєму виступі на брифінгу Viktor Kee поділився з прилучанами власними переживаннями щодо долі українських дітей, напрямку їхнього розвитку та відкриття нових можливостей для становлення їхньої особистості у мистецтві. Відомо, що студія «Удай» функціонує близько півтора року, а її учні вже демонструють чудові результати. Навчання легендарному жанру мистецтва там проводиться безкоштовно.

З трепетом у голосі земляк розповів про власне дитинство й роль Олександра Грузіна в ньому, - «Я з шести років знав ким хочу бути й напевно, саме у цьому криється мій успіх. Олександр Петрович умів так зачарувати дітей, що вони віддавали усіх себе під час наших тренувань. У цьому його найбільша заслуга. Він був для нас взірцем». Не забуваючи про батьківщину в складний для неї час, Viktor подорожував Америкою, збираючи побажання та кошти для українців. Не цураючись нашої держави та міста, розповідав про Прилуки на фіналі шоу America's Got Talent. А зараз, щоб донести дітям, що циркове мистецтво варте найбільшого визнання, він виступає ініціатором встановлення пам'ятника генію цирку в Прилуках.

Квитки на благодійні концерти коштують досить дорого, але потрапити на них зможуть й ті хто не може заплатити великої ціни.

Микола Кобзов повідомив, що артисти його цирку дарують 230 квитків на денне шоу, яке не буде мати жодних відмінностей від вечірнього. У свою чергу директор «Прилуцького заводу Білкозин» Роман Давида розповів, що його підприємство презентує квитки Прилуцькій громадській організації молодих інвалідів «Фенікс» та дітям працівників заводу «Білкозин».

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:126